Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης αναφορικά με τις σκληρές τακτικές των τραπεζών σε βάρος της αγοράς, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του εμπορικού κόσμου και των φορέων του Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά \”καθημερινές είναι πλέον οι καταγγελίες πολλών μελών του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου σχετικά με τη σκληρή τακτική που ακολουθούν οι τράπεζες σε βάρος τους, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις υπερβαίνουν τα όρια της νομιμότητας. Μάλιστα, οι έμποροι του Ηρακλείου, σε πρόσφατη σύσκεψή τους κατήγγειλαν τις, εν μία νυκτί και μονομερώς, αλλαγές των όρων των δανείων που τους έχουν χορηγηθεί, με αποτέλεσμα την εχθρική από πλευράς τραπεζών αντιμετώπιση απολύτως φερέγγυων ως τώρα πελατών, που ουδέποτε έδωσαν δικαίωμα για να τους δημιουργείται ξαφνικά πρόβλημα ρευστότητας.

Έτσι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο και η συνεχιζόμενη αρνητική στάση των τραπεζών για να χρηματοδοτήσει την πραγματική οικονομία, οδηγούν την αγορά σε κατάρρευση\”.

Ο κ.Στρατάκης τόνιζει ότι σε περίοδο κρίσης, είναι ανάγκη να δείξουν οι τράπεζες το κοινωνικό τους πρόσωπο και να σταματήσουν τις αθέμιτες πρακτικές απέναντι σε πολίτες και επιχειρήσεις, ενώ είναι γνωστό ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης μέχρι σήμερα ήταν προς την κατεύθυνση στήριξης των τραπεζών και τώρα ο εμπορικός κόσμος ζητάει ξανά την παρέμβαση της Πολιτείας, ώστε να σταματήσει να είναι έρμαιος των τραπεζικών οργανισμών.

Τέλος, ο βουλευτής καταλήγει ερωτώντας τους κ.Υπουργούς σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να «πιεστούν» οι τράπεζες για να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία και να σταματήσουν τις αθέμιτες πρακτικές για τις οποίες τους καταγγέλουν οι έμποροι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook